Няколко интересни свойства на маслото от чаено дърво

масло от чаено дърво рецепти и използване нсп

Маслото от чаено дърво крие много полезни свойства за човешкия организъм. В тази статия ще се ограничим с изброяването на само някои от тях.

Това масло притежава силно антисептично, противогъбично и бактерицидно действие.

Tags: 

Касовите бележки: скритата опасност за здравето и живота

опасността от касовите бележки бисфенол-а

Знаете ли, че на пръв поглед нищо и никаквите касови бележки представляват сериозна опасност за здравето?

Tags: 

Геният на нашите гени

епигенетика в лечението на рака онко алтернативен протокол пау пау

Чували ли сте за Епигенетиката?

Според Уикипедия: "Епигенетиката е научна област, която изучава влиянието на околната среда върху гените.

Tags: 

Основната роля на хлорофила в борбата с рака

hlorofil lechenie onkolechenie rak tumor

Професор Виктор Борисов, член на Европейската академия на естествените науки и научен директор на Центъра за биотерапия, притежава 15 патента и е носител на много награди за своите феноменални изобретения и научна дейност през годините.

Той завършва медицина през 1970 г. и специализира в различни медицински области, включително физиология, пулмология, радиология, неврология, педиатрия, лазерна терапия и мамография.

Tags: 

20 факта за рака на гърдата, които трябва да знаем

fakti za rak na gardata lechenie na rak paw paw

За нещастие според данни от Световния фонд за изследване на рака (WCRF) през 2020 г. ракът на гърдата дели челна позиция по брой болни заедно с рака на белите дробове.

Ето 20 факта, които всяка жена трябва да знае и които биха били нужни при лечение или при превенция на това коварно заболяване.

Tags: 

Адът е осеян с (ксено)естрогени

kesnoestrogenite endokrinnite disruptori opasnost za jenskoto zdrave

Ксеноестрогените са създадени от човека, синтетични химикали, които, след като попаднат в организма, могат да имитират действието на женския полов хормон естроген и по-точно неговият агресивн тип, наречен „естрадиол“. Поради тази причина ксеноестрогените носят прозвището ‚естрогенни имитатори‘. Думата "ксено" идва от старогръцки и означава "чужд", тъй като обозначава хормонни токсини, произхождащи от околната среда.

Tags: 

14 тежки метала и тяхното въздействие върху тялото

детокс от тежки метали нсп бг

АЛУМИНИЕВ - Ал
Алуминият е токсичен за мозъка и може да причини загуба на паметта и болестта на Алцхаймер. Няколко проучвания показват, че рискът от развитие на болестта на Алцхаймер е 8 пъти по-висок при хора, които абсорбират необичайно високо количество алуминий

Tags: 

Келпът: кафявото водорасло, надарено с 100 различни свойства

кафяви водорасли келп на капсули нсп бг

Ламинарията (келпът) е кафяво водорасло, растящо в северните морета, в Тихия и Атлантическия океан, и което може да достигне дължина до 10 м. Ламинарията отдавна се смята за уникална храна поради нейните високохранителни и лечебни свойства. Всъщност през XIII в. с императорски указ в Китай е въведено задължително консумиране на 2,5 кг кафяви морски водорасли годишно с цел опазване на общественото здраве.

Tags: 

Значението на микробиома за общото здраве на човешкия организъм!

микробиомът и здравето на човешкия организъм

Още преди 2500 години Хипократ е заявил, че всички болести започват от червата, а днес няколко проучвания на човешкия микробиом потвърждават неговото твърдение. Хипократ не е бил единствен, който е разбирал значението на храносмилателната система за общото здраве на целия човешки организъм.

Tags: 

Пет признака на чернодробна дисфункция и как да ги поправим

zdraveto na chernia drob s nature's sunshine product bulgaria

Несъмнено живеем в токсична среда: почистващите препарати, пестицидите и фунгицидите, химически пречистената вода от чешмата, газовете от автомобилите, фармацевтичните продукти, козметиката, цигареният дим и т.н. подлагат на сериозно изпитание нашия организъм и по-специално черния дроб като основен пречистващ орган.

Tags: 

Предимства и недостатъци на различните форми хранителни добавки

различната форма на добавките техните предимства и недостатъци

Организма на всеки човек е различен и реагира различно на полезните вещества. Поради тази причина марките - производители на хранителни добавки предлагат на пазара тяхната продукция под различни форми. Ето предимствата и недостатъците на най-широко разпространените видове от тях.

Tags: 

Нашите противовъзпалителни съюзници, дадени ни от природата

Какво е общото между заболявания като рак, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания? На пръв поглед нищо, освен по-отблизо, всички са се развили и продължават да прогресират от един или повече възпалителни процеси.

Tags: 

Калцият: минералът-спасител на нашето тяло

Ако имате проблеми с ноктите, зъбите, костите, дори когато приемате различни рекламирани калциеви добавки, време е да опитате комплексът на Нейчър‘с Съншайн „Калций + вит. D“.
Но защо той да е по-различен от подобните комплекси на пазара? Може би защото тайната му се крие в най-усвоимата, бионалична форма на микронутриентите в него, т.е. хелатната, както и в правилното съотношение на калций и магнезий в една таблетка тоест 2 към 1.

Tags: 

Антигъбична кандида прогама с НСП

candida кандида програма против кандида

Гъбичките са неприятно, отравящо живота заболяване. Първоначално заболяването се проявява по кожата на краката (в гънките между пръстите). Проблемът първоначално се проявява като белене на кожата между пръстите на краката, след което се образуват мехурчета, които се пукат и така образуват пукнатини. Ако на този етап гъбичната инфекция не е излекувана, то тя мигрира към ноктите.

Tags: 

Ролята на най-често отстраняваните чрез хирургични операции органи

Ако отидете при вашия механик и той ви предложи да поправи замърсения въздушен филтър, като премахне напълно въздуха, влизащ в колата, ще отидете при друг механик. Ако той каже, че може да поправи спирачките, като премахне техния педал, ще го наречете луд, или пък ако предположи, че проблемът с гумите ще изчезне, ако просто свали колелата, ще му се присмеете.

Tags: 

Защо да предпочитаме сън на лявата страна според китайската народна медицина

да спиш на лявата страна китайска и аюрведична медицина

Според източните философии, независимо дали е индийска, китайска, тибетска или тайландска, лявата страна на тялото е напълно различна от дясната. Дори някои будистки монашески традиции включват в своите заповеди монасите да спят на лявата си страна.
Въпреки че звучи странно почивката и спането от лявата страна има много ползи за здравето.

Tags: 

Двe от (почти) неизвестните свойства на сока от алое вера

премиум сок от алое вера нсп българия

Алое вера е толкова широко използвано и предлагано на пазара на здравословни продукти, че се е превърнало в сигурен залог за всеки, който следи своя хранителен режим. Макар да е вярно, че това растение се слави с многобройни ползи за нашия организъм, от огромно значение е да се избере най-доброто качество, за да се усети по-бързо и по-дълбоко ефектът му.

Tags: 

Синдрома на пропускливите черва и ГМО царевицата

vrazkata s gmo carevicata i propusklivite cherva

Учени от "Монсанто" (световната биотехнологична компания, която контролира голяма част от хранителните продукти и съответно косвено нашето здраве) са успели да интегрират ген в царевицата, който я кара да произвежда свой собствен инсектицид. Да, ген на малка бактерия на име Bacillus thuringiensis се използва за да образува царевицата ендотоксини, които предизвикват пропускливост в стомасите на насекомите, които я нападат като в крайна сметка това ги убива.

Tags: 

Светлина върху продукта "Лецитин" на НСП

лецитин био нсп българия нейчър'с съншайн

Лецитинът, известен също като фосфатидилхолин, присъства във всяка клетка на тялото, но е концентриран главно в мозъка, сърцето, черния дроб и бъбреците. Клетъчните мембрани, които позволяват на хранителните вещества да влизат и излизат от клетката, са съставени предимно от лецитин.

Tags: 

Ето какво се случва във вашето тяло ако гладувате 72 часа

ползите от гладуването нсп

12 часа след последното хранене започва отделяне на хормони на растежа. Тези хормони спомагат за изгарянето на мазнини, граденето на мускулна тъкан и забавят стареенето. Детският организъм произвежда активно хормони на растежа, но след 30 годишна възраст тяхното производството значително спада.

Tags: 

Страници