Относно една от марките, чиито продукти продаваме в този сайт, Nature’s Sunshine Products (NSP – Нейчър Съншайн Продъктс) е американска компания – пионер в света на хранителните добавки.

Всичко започва през далечната 1972 г. със семейство Хюз – Джийн и Кристин – когато съпругът – Джийн, учител по професия, е принуден да излезе в болничен заради острата форма на язва, от която страда. Техен приятел му препоръчва да поглъща няколко лъжици стрита на прах, люта чушка. Тя определено помага на Джийн с язвата, но как се ядат няколко лъжици такъв прах? И дали в крайна сметка не се оказва, че лекарството е по-ужасно от самата болест?

В този момент на съпругата на Джийн, Кристин хрумва находчивата идея да капсулират лютия прах с осемдоларова машинка за капсулиране.

Така започва приключението с природно-слънчевите продукти, наречено Nature’s Sunshine. Оказва се, че семейство Хюз са открили един простичък, но о! колко гениален начин да бъде възстановено човешкото здраве с помощта на естествени компоненти от природата.

По този начин те приготвят няколко десетки кутийки с капсулирани билки на кухненската маса у тях и започват да ги разпространяват в местните магазини. Началото на 70-тте години се слави с апогея на хипи епохата и този иновативен начин да се приемат природни лекове жъне огромен успех. В следствие на което, компанията се разраства с много бързи темпове, като от тогава до сега, Нейчър'с Съншайн наброява милиони клиенти, на четири континента по света. И цифрата не спира да расте.

В наши дни, компанията е котирана на американската борса NASDAQ. По актуални данни, тя наброява 901 служители, а оборотът й за 2015 година, е 324 705 милиона долара.

Нейчър Съншайн Продъктс е от редките компании за биологично-активни добавки, които не купуват и не препродават, разработена от и в чужди лаборатории, продукция. Фирмата притежава собствен научно-изследователски център, където се разработват нови рецептури, а съществуващите биват постоянно подобрявани и обогатявани.

Компанията предлага различни добавки за здраве и красота като основният принцип, е те да са напълно натурални, разработени така че да бъдат запазени/подсилени всички естествени свойства на техните компоненти.

Но Nature’s Sunshine е много повече от това.

Компанията предоставя възможност и на професионалисти от здравеопазването да включат природно чисти продукти в лечението на техните пациенти.

Истински щастливи сме да обявим, че след толкова години чакане, най-после НСП пристига и на европейския пазар, като България има шанса да е една от първите държави, където продуктите на марката, да са активно разпространявани.

Казват, че когато човек е здрав, той има десетки желания, а когато е болен – само едно единствено.

Nature’s Sunshine Products ни помага да бъдем здрави, щастливи и успешни – готови да реализираме всички наши проекти!

Защо да изберем продуктите на Nature’s Sunshine:

В главоломно разрастващия се пазар на здравословни продукти, където 85% от марките доверяват качеството на тяхната продукция на подизпълнители, фирма Nature’s Sunshine е затворила кръга на своето производство.
​Компания NSP притежава собствен научен център, който разработва и патентова рецептурите на биологично активните добавки, а производственото звено ги капсулира и опакова. Така вие знаете точно какво пиете и от кой е било произведено. Неслучайно на етикета на всеки природно слънчев продукт е написано: « Made in USA ».

A вие знаете ли коя лаборатория е разработила формулите на мултвитаминения комплекс, който приемате? Коя е била фирмата, която е произвела таблетките? И нека не бъркаме марката на кутията с фирмата производител.

 • Представители на компанията Nature‘s Sunshine обикалят света за да доставят възможно най-висококачествената суровина. Да, защото качествена суровина = качествен продукт. Въпреки това 60% от тази суровина бива изпратена обратно към производителя, защото не отговаря на многобройните анализи за нейното качество. Познайте тези 60% на кого са повторно продадени? Ами на други компании разработващи био добавки, разбира се.
 • Суровините, които компания НСП закупува се тестват за 650 различни пестициди, хербициди, фунгициди, тежки метали и широк микробен спектър - патогенен и непатогенен. Това изискване обяснява защо качеството на продукцията на Нейчър‘с Съншайн е с по-висока гаранция от печата "биологично" на етикета, тъй като за този печат не се изисква тестване на всяка партида, според думите на главният мениджър-качество на компанията, Линда Хамън.
  От друга страна суровината се проверява и за съдържание на активни съставки като този процес е неколкократен: в състава на суровината, един месец след като приключи нейната карантина, по време на производствения процес и вече в готовите продукти и на всеки шест месеца във всяка готова партида. През 2017 г. НСП закупуват нова система, наречена HPTLC за определяне автентичността на суровините. Тези, които са запознати с производството на добавки, знаят, че това се прави от малцина. По-скоро повечето компании търсят вариант как да заменят скъпа съставка с по-евтина. Любопитно и тъжно - 80% от компаниите, предлагащи хранителни добавки, не ги произвеждат сами! Така че кой носи отговорност за качеството и ефективността?
 • Знаете ли, че компания НСП са единственият производител на биологично-активни добавки, притежаващ апаратура да открива замърсители в обем от 1 трилионна част, което е еквивалента на 1 капка вода, разредена в 20 олимпийски плувни басейна. Като се предвижда закупуването на още по-прецизна апаратура тази година.
 • В научния център на Nature’s Sunshine се извършват близо 600 теста преди даден продукт да бъде комерсиализиран на пазара. А за да се избегне евентуално предозиране, се прави токсикологична оценка как въздейства върху човешкия организъм от 20 до 50 пъти препоръчаната на опаковката доза. Всички съдържащи се съставки (дори и консервантите) в продукцията на NSP са единствено от природно-чист произход. Няма изкуствени химични субстанции или оцветители.
   
 • Тук трябва да се посочи дългогодишната история на фирмата, която още от самото начало през 1972 година започва с производството на капсулирани продукти за здраве. Нищо общо с повечето конкуренти – най-често козметични фирми, които осъзнавайки огромния потенциал на пазара за естествени продукти, се преквалифицират и включват в техния асортимент най-разнообразни добавки, много често с неизвестен произход. Мимоходом нека припомним, че Nature’s Sunshine е котирана на американската борса Nasdaq (NASDAQ:NATR).
   
 • И на последно, но не маловажно място трябва да отбележим огромния асортимент природно-чисти продукти, който малко фирми могат да конкурират. Тук играе роля и цената, която на фона на всичко изброено до момента, си остава доста скромна.

Първокласно качество на достъпни цени – какво по-хубаво от това?