Калцият: минералът-спасител на нашето тяло

Ако имате проблеми с ноктите, зъбите, костите, дори когато приемате различни рекламирани калциеви добавки, време е да опитате комплексът на Нейчър‘с Съншайн „Калций + вит. D“.
Но защо той да е по-различен от подобните комплекси на пазара? Може би защото тайната му се крие в най-усвоимата, бионалична форма на микронутриентите в него, т.е. хелатната, както и в правилното съотношение на калций и магнезий в една таблетка тоест 2 към 1.

Калцият при децата: провеждането на нервен импулс също зависи от наличието на калций в детския организъм. Следователно, ако искате да се радвате на спокойно, уравновесено дете, което  реагира нормално на стрес, давайте му по една таблетка от комплекса „Калций + вит. D“ на НСП на ден.

При проблеми с опорно-двигателния апарат: знайте, че съединителната тъкан не се състои единствено от аминокиселини и сяра, но също така и от калций. При наличие на слаба костна система или тежка дисплазия на съединителната тъкан, сами се досещате, че отговорът е в същия калциево-магнезиев комплекс.

Общо взето, дали сте подрастващо дете, пенсионер или жена в менопаузата ако искате да имате:
здрави кости, зъби, нокти за здраве и красота, нервна система в добро състояние и силни кръвоносни съдове, то решението отново се крие в комплекса „Калций + вит. D“ на НСП

Ето дозата от този комплекс за лечение на някои от следните болестни състояния:

Остеопороза: комплекс „Калций + вит. D“ + Евърфлекс (1бр × 3 пъти) за 3 месеца.

Безсъние: комплекс „Калций + вит. D“ + Комплекс „Хмел, валериан и пасифлора“ 2 капсули непосредствено преди заспиване.

Шпора на петата: появява се в следствие на многогодишно окисляване на организма. Следователно, трябва алкализиране с течен хлорофил заедно с комплекса „Калций + вит. D“. Калцият като алкален елемент е основният резерв на нашето тяло срещу киселинността. При силно киселинна храна, за да поддържа неутрално pH на кръвта, той се принуждава да черпи малко по малко от костите и зъбите. За това при дългосрочен дефицит на калций комплекс „Калций + вит. D“ 2 таблетки × 2 пъти на ден.

Менопауза:  Калцият е постоянно необходим през този период на живота.
Дневна нужда: 1000 мг
През менопаузата: 1200-1500 мг. + 3 капсули „Червена детелина“ на ден

Не забравяйте, че калцият започва да изчезва малко по малко от организма след 25 година. Само че ефектът не се забелязва веднага, а се натрупва като негатив постепенно.

А в случай на онкозаболяване и химиотерапия, калцият е микроелемента, който страда най-много защото буквално бива унищожаван.

За повече информация разгледайте компекса "Калций + витамин D"!