Антигъбична кандида прогама с НСП

candida кандида програма против кандида

Гъбичките са неприятно, отравящо живота заболяване. Първоначално заболяването се проявява по кожата на краката (в гънките между пръстите). Проблемът първоначално се проявява като белене на кожата между пръстите на краката, след което се образуват мехурчета, които се пукат и така образуват пукнатини. Ако на този етап гъбичната инфекция не е излекувана, то тя мигрира към ноктите. Попадайки върху нокътната плочка, бактерията започва да се размножава по-активно като променят аспекта на самия нокът. Ако и тогава този проблем не бъде отстранен, с течение на времето гъбичките ще се появяват на ръцете.

Веднъж попаднала в тялото, кандида може да засегне дори вътрешните органи. Рядко се стига до там, но е добре този паразит да бъде отстранен от тялото ще в ранните етапи на неговото разпространение. Как да разберем дали страдаме от такава инфекция и най-вече какви са решенията против нея?

Какви видове гъбични заболявания има?
Накратко, те са два вида:
Низш тип от типа на дрождите, които се намират в маята. Това е точно този тип, който най-често срещаме. Тази категория включва гъбички и кандида.
Висш тип или хищен. По-опасно и по-рядко явление, този тип инфекция с хищна спора може даже да причини някои видове ракови тумори.

Дрождените бактерии всъщност са навсякъде. Те се намират на повърхността на плодовете и зеленчуците, в брашното, сирената и други храни. Те се наричат ​​термофилни дрожди (Saccharomyces). Невъзможно бъдат стерилизирани всички продукти и да се постигне пълна защита от дрождите захаромицети. Много често, след като са попаднали в тялото, те не предизвикват никаква реакция.
Захаромицетите са естествено срещащи се бактерии, които не могат да се възпроизвеждат при температурата на човешкото тяло. В същото време обаче, ако те попаднат в тялото заедно с кандида или плесенни гъбички съществува риск от активно възпроизвеждане на всеки подвид патоген като това се проявява като:
Гъбички по ноктите. Провокира видима промяна в състоянието на нокътната плочка на ръцете или краката.
Гъбички по кожата между пръстите. Размножава се и по ръцете или краката и най-вече между пръстите.
Гъбички по петите. Засяга стъпалото, като в напреднал стадий пречи на ходенето и води до промяна в походката.
По кожа на главата. Това е пърхота, с който всеки се е сблъсквал в даден етап от живота. В този случай, лечението е много по-бързо и ефективно тъй като е много по-лесно да се излекува скалпа, отколкото кожата и ноктите.

Как възниква инфекцията?
Гъбите сами по себе си са цяло отделно подразделение на биологията. Те са хилади по видове и нямат общо нито с вирусите, нито с паразитите, нито с бактериите. Ако успеят да проникнат в тялото над 500 вида от тях представляват опасност за човека. Основният начин по който те заразяват е чрез лошата хигиена. В риск са също и хората, които носят чужди дрехи и обувки, използват една кърпа за двама или просто забравят да мият ръцете редовно и най-вече преди хранене.

Инфекцията се появява най-вече, когато имунната система е слаба и не може да се справи с патогенната атака. Тежко замърсяване, стрес, вирусно заболяване и др. Са сред основните предпоставки за отслабване на имунната защита на организма. А след като последната не може пълноценно да изпълнява своите функции, тялото става уязвимо и податливо на инфекция от вируси, бактерии и гъбички.

Гъбичната инфекция навлиза в тялото по един от следните начини:
- преминава чрез инфектирана повърхност към кожата, това може да е от плат на дреха/кърпа, до заразена повърхност на плочки в банята.
- чрез вече заразен предмед навлиза в увредените зони на тялото и навлиза в тялото;
- прониква бързо в тялото чрез храна или въздух
Разпространението на спорите се осъществява или чрез кръвния поток или директно по кожата: примерно гъбичките, които се появяват на крака, провокират сърбеж, съответно човекът започва да се чеше и така премества инфекцията на кожата на ръката.

Какви са условията за възникване на гъбични заболявания
Има редица благоприятни условия за развитието на гъбичните инфекции.
- задушна, топла и влажна среда, която често се получава в злевентилирани помещения, върху обувки и дрехи, които се носят дълго време и са направени от изкуствени, спарващи материали или пък са прекалено тесни.
- висока киселинна среда в организма. Отпадъчните продукти постоянно се изхвърлят в кръвта, заради високата киселинност, организмът не е в състояние да се пречисти, като от това стрда цялостното състояние на основните органи и системи. Това усложнение се засилва при липсата на витамини и минерали - желязо, магнезий, калций и др.;
- неправилно хранене. Това е най-разпространеното условие при наличие на паразитна или гъбична инфекция. Ако се консумират нискокачествени или индустриални храни, сладкиши, кисело-млечни продукти, тестени произведения с мая, колбаси или пък се пие злепречистена вода. Храненето трябва да бъде балансирано, да се доближава до най-леко термично обработена храна и да включва витамини;
- при някои заболявания на стомашно-чревния тракт. Особено често гъбичните инфекции се наблюдават при хора, страдащи от запек.  Нека вземем за пример децата, при които стомашно-чревният тракт работи така, че „отпадъчните продукти“ да се извеждат ежедневно и максимално от тялото. Поради тази причина децата рядко страдат от сериозни заболявания. Запекът задържа отпадъците в организма, поради което те се абсорбират от кръвта и провокират появата на гъбички или вируси.
Да се спазва добра хигиената на живот и на храненето, минимизира риска от заразяване с гъбични заболявания.

Основните симптоми на появата на гъбички
Гъбичните заболявания се проявяват по много начини:
- увреждане на ЦНС. Първият посланик (особено при децата, тъй като тяхната нервна система е по-чувствителна) е емоционалната нестабилност. Безпокойството, липса на концентрация, хроничната умора и дори депресията могат да са симптом на гъбична инфекция;
- проблеми със стомашно-чревния тракт като подуване на корема, повишено образуване на газове. Тези проблеми се появяват поради силната ферментация на гъбичките в организма.
- промяна на състоянието на кожата и нокътната плочка. Отначало е може да е просто белене на кожата, а през лятото леко зачервяване, сърбеж, порява на мехурчета с бистра течност, които се пукат. Кожата става груба, придобива неприятен бял или жълтеникав оттенък. Същото важи и за ноктите – пожълтяват или потъмняват и се деформират (изтъняват, отлепват се и т.н.);
- инфекция на отделителната система. При жените това е млечница, придружена с бяло течение и сърбеж, а при мъжете често и болезнено уриниране.
- дихателни проблеми като запушен нос без секрет, честа кашлица могат да бъдат една от проявите на гъбично заболяване. Ако няма други симптоми на настинка или грип, най-вероятно това са гъбични спори, които са попаднали директно в тялото.
Но най-очевидните и тревожни симптоми се появяват по кожата на тялото. Лезиите не изглеждат красиво, сърбят и постоянно причиняват дискомфорт. Ето защо е толкова важно тази инфекция да бъде излекувана.

Как да се борим ефективно с гъбичките?
Ето няколко препоръки, които ще помогнат при лечението на гъбични инфекции:
- промяна на диетата и премахване на сладките храни, с гликемичен индекс на 60, които действат като тор за всякакви паразитни инфекции.
- поддържане на водния баланс като се пие вода минимум 2 л. дневно.
- опитмизиране работата на храносмилателния тракт (честота на изхождане спрямо приема на храна и т.н.)
- топични грижи за инфектираната кожа, особено внимателно на местата, където често се появяват гъбичките.
- контрастен душ и сутрешни упражнения с цел укрепване на имунитета.
- график на сън преди полунощ, идеално към 22 ч.

Всички тези мерки спомагат за предпазване от гъбични и като цяло паразитни инфекции или пък за предотвратяване завръщането на такъв тип инфекции. В случай на симптоми на вече изразена паразитна зараза, трябва да бъдат взети специални мерки с цел нейното отстраняване.

Антипаразитна програма с продуктите на компания НСП
Нейчър‘с Съншайн продъктс (НСП) произвежда висококачествени естествени продукти, които бързо и ефективно елиминират паразитите в организма. Отзивите показват, че най-добрите резултати се постигат със следните продукти:
Сок от Алое Вера: притежава противовъзпалително и бактерицидно действие.
Пробиотици Бифидофилус Флора Форс и Про В11: създават благоприятна среда за полезната микрофлора, като по този начин променят средата, спомагаща за паразитно разпространение.
Червена детелина: потиска растежа на патогенната микрофлора, проявява антисептични свойства и води до инхибиране на растежа на кандида.
Пау пау: изключително силен антипаразитен продукт със силно изразено антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Повишава значително имунните функции на организма.
Течен хлорофил: укрепва имунната система, нормализира киселинния баланс, подобрява състоянието на кожата и ноктите
Масло от чаено дърво (Tea Tree Oil): като силен кожен антисептик, маслото дезинфекцира, регулира производството на себум. Подходящо за гъбички по кожата и ноктите.
Чесън NSP: чесънът повишава защитните функции на организма, убива гъбички и паразити, нормализира храносмилателните процеси.
Листата от маслиново дръвче: наред с многобройните си ползи, те премахват паразитите от човешкия организъм.

Препоръчваме Ви да се свържете с нас за изготвяне на антипаразитна програма.