Основната роля на хлорофила в борбата с рака

hlorofil lechenie onkolechenie rak tumor

Професор Виктор Борисов, член на Европейската академия на естествените науки и научен директор на Центъра за биотерапия, притежава 15 патента и е носител на много награди за своите феноменални изобретения и научна дейност през годините.

Той завършва медицина през 1970 г. и специализира в различни медицински области, включително физиология, пулмология, радиология, неврология, педиатрия, лазерна терапия и мамография.

Професорът живее в Русия и е главен лекар и научен ръководител на Центъра за електорнна хронофототерапия, рехабилитация и имуномодулация. Носител е на редица престижни руски и международни награди, като Ордена на Хипократ, медала на Кох, медала на Швайцер, Павлова, професор на EAN и Хановерските изследвания и академик на EAN.

"От много години се занимавам активно с рехабилитация на пациенти. Сред тях са пациенти с онкологични заболявания след прекарана химиотерапия или лъчетерапия и когато са били подложени на операция, изискваща възстановителен период.
При сегашното ниво на развитие на медицината, с появата на нови видове химиотерапия, този проблем става все по-значим - още повече в света на медицината, тъй като няма единна система за рехабилитация на онкоболни", казва професорът.

Неговата техника се основава на селективна хронофототерапия - рехабилитация, която е подходяща за пациенти с дълбоко разположени тумори и метастази, както и с други сериозни заболявания. Тя е дала възможност на пациенти от цял свят, преминали през хирургична, химиотерапевтична или лъчева терапия, да постигнат чудодейни резултати.

Различни изследвания и практики са доказали, че неговият метод намалява броя на по-нататъшните усложнения, помага за възстановяване на нарушения имунитет, премахва хроничните заболявания и освен това удължава живота.

Професор Борисов обяснява: "В никакъв случай не омаловажавам блестящата работа на хирурзите и химиотерапевтите, но смятам, че най-лошият момент в живота на пациента започва, когато го изпишат от болницата, за да получи амбулаторно лечение. За известен период от време той е вкъщи, без да знае какво да прави и какво ще се случи с него по-нататък. Той си казва: "Ще ни трябват около шест месеца за допълнителни проверки - така че нека изчакаме и да видим". В този критичен момент пациентът се обръща към себе си и това е най-тежката психологическа травма за него. Нашата задача е да възстановим имунната му система и да го върнем към живота".

Запитан какво прави неговия метод по-добър от другите, той обяснява: "Моят метод на рехабилитация - IHFT (хронофототерапия) - има същите предимства като традиционните методи на рехабилитация, като същевременно отчита следното:

1. Органоспасяващ и козметичен ефект
2. Възможност за многократно повтаряне на лечебните процеси
3. Липса на сериозни усложнения
4. Възможност за лечение на пациенти в напреднала възраст с тежки заболявания
5. Понася се добре от деца, дори в трудно състояние
6. Може да се използва в амбулаторна среда и практически изключва противопоказания

През 2005 г. проф. д-р Борисов излекува 12-годишно момче от Югославия от мозъчен тумор. Детето трудно ходило и не можело въобще да говори. Австрийските лекари го прегледали и открили огромен тумор в мозъка с множество метастази в белите дробове и го изпратили у дома, казвайки, че вече е прекалено късно. След първия курс на лечение на проф. Борисв, състоянието на детето се подобрява значително. Сега то ходи на училище и два пъти се е връщало на лечение за да поддържане на имунната му система.

Как се случва това? "Първо, трябва да обясним на пациента как той може да изиграе своята роля, за да синхронизираме усилията на лекаря с тези на пациента. Обясняваме какво се случва в тялото на пациента и как можем да върнем всичко в норма - и едва след това използваме моята техника на хронофототерапия. Тази технология е уникална в света и резултатите от нея значително превъзхождат традиционните методи на въздействие и лечение. Основният метод е биохронотерапията, известна още като "технология за фотодинамична терапия", която значително разширява показанията и постига впечатляващи резултати", обяснява професорът.

На заседание на Академичния съвет на Берлинското дружество за борба с рака една дама попитала професора защо лечението му се нарича "рехабилитация". Докладът, който бил представен, се отнасял конкретно за случай на рак на мозъка, при който единадесетгодишно момче на име Даниел, което страдало от медулобластом. Въпреки че му били направени четири операции, туморът продължавал да расте и му бил предложен курс на химиотерапия. След като преминава през повече от 26 курса лъчетерапия, крайният резултат е постоянно гадене, невъзможност да ходи, косопад и пълна безнадеждност. След два курса на рехабилитация, проведени от проф. д-р Борисов, туморът на Даниел е намалял с 40 %, а след пет години сръбските и австрийските невролози не откриват нищо на компютърните томографии.

Днес Даниел е успешен и весел ученик в музикално училище; играе тенис и по нищо не се различава от връстниците си. Неговият приятел Никола, който също претърпява мозъчна операция, получава шест курса химиотерапия и след това претърпява рецидив. Този неуспех от страна на лекарите кара Никола да продължи да се бори с болестта. След четиригодишна битка подобренията започват да се проявяват, след като той започва рехабилитационни курсове в Москва. Това са само два примера от резултатите на лечението на проф. Борисов.

На въпроса дали не би било по-добре да се започне рехабилитационно лечение веднага, професорът отговаря: "Теоретично, да. Но на практика аз съм рехабилитатор. Повярвайте ми, сърцето ме боли за всички мои пациенти, особено за децата - те са толкова безпомощни, трябва да понасят болката и искат да живеят. Не мога да им откажа помощта си, дори когато положението изглежда напълно безнадеждно. Ако има дори шанс, той трябва да бъде използван - незабавно."

След лекция, изнесена от професора пред Научния съвет на Берлинското дружество за борба с рака, германските му колеги го канят на втория мултидисциплинарен конгрес за рака, посветен на темата за рака на гърдата, който се провежда през април 2006 г. Докладът му предизвика голям интерес и бива включен в сборника с най-добрите доклади, публикувани в Германия. Впоследствие проф. д-р Борисов приема покана за участие в третия мултидисциплинарен конгрес по ракови заболявания през 2007 г.

Професорът пътува по света за своите пациенти, а процедурите му са достъпни и в собствената му клиника в Москва, където пациентите се подлагат на имунограма. Ако показателите на имунитета на пациента са понижени, той се лекува с медикаменти на основата на хлорофил, водорасли спирулина, "Хлор Е-6", които съдържат всички основни витамини и минерали, необходими на организма, и при много близка форма на контакт активират всички защитни негови сили.

Професор Борисов продължава да работи за по-нататъшното развитие на здравната програма и практическото ѝ прилагане в света, като създава центрове за въвеждане на програми и консултантски кабинети в редица страни в Европа, Америка и Африка.
Освен това той продължава да работи и в областта на научните изследвания.