Синдрома на пропускливите черва и ГМО царевицата

vrazkata s gmo carevicata i propusklivite cherva

Учени от "Монсанто" (световната биотехнологична компания, която контролира голяма част от хранителните продукти и съответно косвено нашето здраве) са успели да интегрират ген в царевицата, който я кара да произвежда свой собствен инсектицид. Да, ген на малка бактерия на име Bacillus thuringiensis се използва за да образува царевицата ендотоксини, които предизвикват пропускливост в стомасите на насекомите, които я нападат като в крайна сметка това ги убива. Сега, вместо да се пръска царевицата с химична растителна защита, тя вече сама създава своята собствена отрова против нашествениците! Но става и по-зле…

През 1946 година учените октриват, че гените могат да се прехвърлят изкуствено от един организъм на друг. Познайте в кое тяло живеят поне 1000 различни вида живи микроорганизми? ВАШЕТО ТЯЛО! Факт е, че без повечето от тях нямаше да сме живи.
Но какво би станало, ако ендотоксичният ген от бактерийката Bacillus thuringiensis се прехвърли върху някой от многобройните организми, обитаващи човешките черва? Ами вие бихте се превърнали във фабрика за пестициди, постоянно произвеждаща токсини, правиещи червата все по-пропускливи. И така се появява "синдромът на пропускливите черва".

Тази теория за преноса на гени в червата все още не е проучена, за да бъде научно доказана, но се смята за вярна от някои научни работници и изследователи на ГМО продукцията - отчасти поради откриването на въпросния токсин едновременно у майките и у техните неродени бебета дълго време след консумацията на ГМО царевица.
Дали наистина са свързани генетично модифицираната царевица и повишената чревна пропускливост? Ако са, то вероятно генетично модифицираната царевица е свързана и със състояния като астма, алергии, аутизъм, артрит и автоимунни заболявания и др. Мислите ли, че е се е наблюдавало увеличение на тези болести след въвеждането на генетично модифицираните храни през 1996 г.?
Не се сещам за някой, който да не познава човек, страдащ от някое от гореизброените заболявания.

И в крайна сметка дали ГМО царевицата навсякъде е написана из етикетите? Разбира се, че не. А би трябвало! Би трябвало консуматорите сами да решат какво да вкарат в тяхното тяло.
За щастие, био царевицата е обозначена. Старайте се да ядете само и единствено нея!