Двe от (почти) неизвестните свойства на сока от алое вера

премиум сок от алое вера нсп българия

Алое вера е толкова широко използвано и предлагано на пазара на здравословни продукти, че се е превърнало в сигурен залог за всеки, който следи своя хранителен режим. Макар да е вярно, че това растение се слави с многобройни ползи за нашия организъм, от огромно значение е да се избере най-доброто качество, за да се усети по-бързо и по-дълбоко ефектът му. В тази статия обръщаме внимание на ед,а малка част от разнообразните ползи от сока от Алое вера, които са сравнително неизвестни.

1. Сокът от алое вера подобрява работата на панкреаса
Сокът от алое вера съдържа всички видове ензими (амилаза, липаза, протеаза), което му позволява да покрие панкреатични нужди на организма и по този начин да подобри работата на панкреаса.

2. Сокът от алое вера повишава киселинността на стомаха
А това е от изключително значение поради няколко причини:
Киселините и подуването на корема са признаци за недостатъчно количество солна киселина в стомаха. Обикновено стомахът трябва да съдържа между 1 и 2 литра солна киселина с цел от една страна да смила храната, а от друга да унищожава всички патогени, които постоянно се опитват да проникнат в организма.

Когато количеството солната киселина е ниско, тези вредни микроорганизми могат да преминат безпроблемно през стомашната бариера и да достигнат червата, където те се размножават лишавайки организма от ценни за него хранителни вещества като витамини, минерали и др. Освен това, като продукт от тяхния метаболизъм се отделят токсини и газове.

Необходимото количество солна киселина е нужно за доброто усвояване на различните макроелементи, особено на протеините. Ако средата в стомаха е достатъчно киселинна, ензимът "пепсин" се активира разграждайки лесно протеините. В противен случай те се припращат само частично усвоени в червата и там ферментират, като образуват вонливи изпражнения с остра миризма. Неправилно усвоените протеини водят до проблеми като наднормено тегло, косопад, отслабени мускули, бръчки по лицето, увиснала кожа, чупливи нокти и дори анемия. Лошото разграждане на протеините води и до проблеми с усвояването на витамините от група В.

Също така солната киселина е важна и за разграждането на мазнините. Когато храната се придвижва от стомаха с киселинно pH към черва, чието pH е алкално, се отделя голямо количество жлъчка, за да се разградят ефективно мазнините.

Мазнините снабдяват организма с витамините А, Е и D.
- витамин А е отговорен за хормоните, зрението и кожата;
- витамин Е извстен като витаминът на младостта със силното си антиоксидантно действие;
- витамин D служи за силен имунитет и добра работа на нервната система;

Следователно, ако в червата няма достатъчно жлъчка, усвояването на витамините е затруднено, както и храносмилането на всички мазни храни, което от своя страна пък обяснява честото, ако не и постоянно подуване на корема и запек, от които страда голяма част от западното население.

Добрата новина е, че сокът от алое вера на компания НСП решава всички тези проблеми. Защо да изберем точно продуктът на НСП, а не някой негов аналог?

Просто защото е много концентриран и преди всичко много чист, без никакви добавки или подобрители на вкуса, дори тези от напълно натурален произход. Освен това вкусът на сока от алое вера, който консумирате, показва точно неговия състав: ако е сладникъв, то сокът е разреден и следователно ползите от него ще са слаби или несъществуващи. Вкусът на типичния сок от алое е леко горчив и стъпчив.

От друга страна, НСП се е погрижила техният сок от Алое вера да не предизвиква диария, независимо от изпитото количество, което е прекрасно решение, ако искате да се възползвате от многобройните му качества.

Сокът от Алое вера е част от детокс програмата на организма. Повече информация за него можете да намерите на страницата на продукта.